Simpukkapasta (2-3 annosta)
Sopivasti (täysjyvä-)spagettia
1tlk simpukoita
1pss katkarapuja
oliiviöljyä
muutama valkosipulin kynsi
puolen sitruunan mehu
puoli punttia persiljaa
puoli purkkia creme fraichea
(juustoraastetta)
Jos muistat, ota katkaravut ajoissa sulamaan. Spagetinkeitto kannattaa aloittaa samaan aikaan kuin kastikkeen valmistus ja hoidella siinä sivussa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja kuumenna oliiviöljyssä keskilämmöllä. Silppua joukkoon persiljaa (osan persiljasta voi lisätä vasta loppuvaiheessa). Sekoittele hetki ja kaada sitten joukkoon simpukkatölkistä liemi. Seuraavaksi lisää sitruunamehu. Keitä lientä pikkuisen kokoon ja lisää creme fraiche, simpukat ja katkaravut. Nyt ei enää keitetä, vaan kuumennetaan varovasti etteivät merenherkut kutistu ihan olemattomiin. Jätä spagetti vähän liian al denteksi, valuta ja kippaa kastikkeen joukkoon. Sekoita ja jätä hetkeksi kannen alle kypsymään ja imemään makuja. Syö ja nauti!
Nams! Kuva ei tee oikeutta. Oranssiahan tämä ei ole, poikkeus sallittakoon. |
Lopuksi voi lisätä ripauksen juustoraastetta.Itse käytin emmentalia, mutta juuston olisi surutta voinut jättää poiskin. Mitään lisämaustetta ruoka ei tänään tuntunut kaipaavan, ei suolaa, ei pippuria... persijan, sitruunan ja valkosipulin liitto taitaa olla match made in heaven!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti