maanantai 14. helmikuuta 2011

Japanilaista kotoisuutta

Turun ehkäpä sympaattisin ravintola on japanilaista kotiruokaa tarjoileva pikkuinen Yasukon keittiö. Ravintola jää helposti ohikulkijalta huomaamatta, koska se sijaitsee asuin-/toimistokerrostalon 2. kerroksessa, Yliopistonkadulla Anttilaa vastapäätä. Yasuko itse on tarmokas ja hymyilevä japanilaisrouva, joka tarjoilee ja laittaa ruuan asiakkaan nähden puolet ravintolan pinta-alasta nielaisevassa avokeittiössä. Usein keittiössä kokkaa myös nuorempi mies, ehkä Yasukon poika.


Ruokalista on hiljattain uudistunut,ja ainakin visuaalisesti uusi on paljon parempi kuin vanha... Japanilainen kotiruoka on esimerkiksi donburia tai tempuraa, lista-annosten lisäksi arkisin on tarjolla vaihtuva päivän annos. Uudella listalla myös sushi on saanut lisää näkyvyyttä, erityismaininta kauniista kasvissushiannoksesta! Kaikkiin annoksiin kuuluu misokeitto ja vihreä tee.


Ruokaa odotellessa ehtii tutkia sisustusta, viimeksi löytyi mm. Yasukon ja presidentti Halosen yhteiskuva sekä aivan ihana puinen sudenkorentomobile, haluan samanlaisen! Ravintolassa on hyllyllinen myynnissä olevaa japanilaista pikkutavaraa, syömäpuikkojen pidikkeitä ym. tarpeellista. Pöytiä on kuusi, asiakaspaikkoja ehkä kaksikymmentä ja koko paikka vaatimaton, yksinkertaisen kauniisti sisustettu. Tuntuu kuin istuisi jonkun olohuoneessa odottelemassa herkkuateriaa. Suosittelen lämpimästi rauhallisen ja kodikkaan tunnelman ystäville!


Kaikki kuvat lainattu Yasukon keittiön kotisivuilta (linkki yllä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti