sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viikon ruokalista #1

Vastoin tapojani päätin kokeilla jonkinlaista suunnitelmallisuutta arkiruokien suunnittelussa, niin että edeltävänä viikonloppuna voi hankkia olennaiset ruoka-aineet koko viikolle ja hakea herkut täydentää tarvittaessa lähikauppaan suuntautuvilla iltakävelyillä. Mutta hemmetti kun on vaikeaa tämä etukäteissuunnittelu, kun on tottunut säveltämään kaupan käytävillä ja hellan ääressä! Olen yrittänyt hakea inspiraatiota netistä, mutta en ole oikein kyennyt innostumaan koulujen ruokalistaa muistuttavista viikkosuunnitelmista, joista useimmat on sitä paitsi sekasyöjille tehty. Yhden mukavan sivuston löysin: Oh my veggies . Tuskin senkään meal planejä lähden sellaisenaan noudattamaan, mutta ideoita tuolta varmasti löytyy.

Valitusvirret sikseen, viime viikolla onnistuin kaikesta huolimatta suunnittelemaan ja toteuttamaan kolme eri ruokalajia, joten rasti seinään! Meille riittää hyvin kolme eri ruokaa viidelle päivälle, lounaalla syödään muuta niin ei ehdi parissa päivässä kyllästyä. Tässä siis viime viikon kalapainotteinen ruokalista:

Ma-ti: uunilohta, perunamuusia, höyrytetty parsakaalia + puolukkasurvosta
Ke: kesäkurpitsa-fetapastaa
To-pe: kalakeittoa pakastekalasta (tähän tapaan).

Myönnettäköön, että suunnitelmallisuus teki viime viikolla elämästä ruokahuollon osalta yksinkertaisempaa ja olin tyytyväinen, että joka päivä syötiin itse valmistettua ruokaa. Kokeilen siis ensi viikolla uudelleen. Harmillisesti mielikuvitukseni pakenee paikalta heti, kun ryhdyn miettimään ruokalistan sisältöä... siksi ajattelinkin visusti tallentaa blogin puolelle jokaisen aikaansaannokseni tällä saralla. Nyt mietintämyssy päähän ja kynä käteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti