sunnuntai 30. elokuuta 2015

Yksinkertaista hyvää: herkullinen kesäkurpitsa-fetapasta

Kesäkurpitsan satokausi on käsillä, joten sen kunniaksi yksi maukas pastaresepti. Sain lahjaksi itse kasvatetun kauniin keltaisen kesäkurpitsan, joka pääsi pian tämän simppelin pastan pääraaka-aineeksi.

Monissa opiskelijaruokaloissa yms. tavataan pilata kesäkurpitsan maku ylikypsentämällä se kitkeräksi vetiseksi mössöksi. Ei ihme, että moni vierastaa koko vihannesta. Kannustan kuitenkin antamaan viattomalle olennolle uuden mahdollisuuden :). Lopputulos on paljon maukkaampi, kun kypsentää kurpitsaa vain maltillisesti.

Kesäkurpitsa-fetapasta (2-3 annosta)

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
200 g fetajuustoa
2-3 valkosipulin kynttä
Loraus hyvää oliiviöljyä
Sitruunamehua, suolaa, mustapippuria mausteeksi

Spagettia tai muuta pastaa

Jos kesäkurpitsassa on paksut kuoret, kuori se ensin. Viipaloi esim. juustohöylällä, kuutioi pehmeä keskusta. Laita öljy kasariin kuumenemaan keskilämmölle. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet ja kuullota öljyssä. Lisää kesäkurpitsa. Nyt on hyvä hetki laittaa myös spagetti tulille. Kun kesäkurpitsa alkaa osoittaa kypsymisen merkkejä, mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla ja murustele feta joukkoon. Anna muhia miedolla lämmöllä, kunnes spagetti on valmista. Valuta pasta suurpiirteisesti ja sekoita se sitten keitinvesitilkan kanssa kesäkurpitsan joukkoon. Valmista tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti