lauantai 12. maaliskuuta 2016

Viikon ruokalista #2

Ilman viikkosuunnitelmaani olisin perjantai-iltapäivän väsymystilassa hyvinkin saattanut päätyä noutoruokaratkaisuun. Nyt halusin kuitenkin pitää suunnitelmastani kiinni, kun sellainen kerran oli tehty. Ehkä tämä toimii?

Ihan putkeen suunnittelu ei mennyt sikäli, että tein maanantaille ja tiistaille tarkoitetun ruuan jo sunnuntaina, mikä tarkoitti että jäimme tiistaina ilman ruokaa :). Pakastekarjalanpiirakat ja munavoi pelastivat kiireisen illan. Muilta osin suunnitelma toteutui tällaisenaan:

ma-ti: kikhernekeitto
ke-to: spagettia ja soijarouhekastiketta
pe: tomaattista kalapataa ja riisiä

Jonkinlainen tahaton köyhäilymenu tämä oli, keitosta jäi kermakin pois ja kalapataan käytin pakastekalaa. Ihan hyvää perusruokaa. Parhaat kehut keräsi soijarouhekastike, joten tässäpä summittaista reseptiä. Mitään määriä en mitannut, mutta ei se ole tällaisessa ruuassa niin justiinsa...

Soijarouhekastike

2-3 dl tummaa soijarouhetta
1 litra (kuumaa) vettä
Loraus öljyä
Chilirouhetta tms. tulista
Iso sipuli
Pari valkosipulinkynttä

Kasvisliemikuutio
Tuubillinen tomaattipyreetä
Tuore tomaatti
Tujaus sokeria
1/3 paketillista Koskenlaskijaa
Persiljaa
(Mustapippuria)
(Soijakastiketta tai suolaa)

Keitä litra vettä kattilassa tai vedenkeittimellä. Paahda soijarouhetta hetki kuumalla, kuivalla pannulla (kasarissa). Lisää vettä sen verran, että saat suht kostean massan. Lisää loraus öljyä, chili ja silputtu sipuli. Kuullota sipulia, lisää hetken päästä pilkottu valkosipuli. Lisää reilusti vettä, kasvisliemikuutio, tomaattipyree. Anna kiehua tovi, lisää sitten kuutioitu tomaatti ja hiukan sokeria. Pilko sulatejuusto ja sulattele kastikkeen joukkoon. Lisäile tarpeen mukaan vettä pikku loraus kerrallaan. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla (soijalla) ja pippurilla. Ripottele päälle reilusti persiljasilppua ja tarjoa spagetin kanssa.  Kastike sopii hyvin myös esim. juustoleipien täytteeksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti