sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Viikon ruokalista #3

Viime viikolla ei edetty ruokalistassa kovinkaan systemaattisesti, ja kaupassa piti käydä useamman kerran. Joka päivä silti syötiin, ja toteutin kaikki ruokalaji-ideani. Niitä vain oli liian vähän koko viikkoa ajatellen, joten yhtenä päivänä oli tyytyminen eineksiin.

Ongelma taitaa olla, etten edelleenkään jaksa oikeasti suunnitella. Pystyn kauppaan lähtiessä miettimään pari kolme ruokalajia, jotka riittävätkin meille yleensä viideksi päiväksi, mutta eivät koko viikoksi. Joten jos kauppapäivä on lauantai, niin varannoilla pärjätään noin keskiviikkoon. Mieleen tulevia ratkaisuvaihtoehtoja: viitseliäämpi suunnittelu (4-5 ruokalajia) tai toisen kauppareissun lisääminen. Plääh.

Viime viikko meni näissä merkeissä:

ma Linssikeittoa (sunnuntaina tehtyä), pizzaa
ti   Pizzaa fetalla ja tonnikalalla höystettynä, iltapalaksi paistettua parsaa&parmesaania
ke  Sienipiirakkaa kuivatuista suppilovahveroista
to  Pinaattikeittoa (pakastealtaasta)
pe Paistettua parsaa ja kampelaa
        
Sienipiirakkaan päädyin siinä vaiheessa, kun jääkaapissa oli tuskin muuta kuin valo ja kourallinen pelastettavia juustonkannikoita. Torstain keitto oli ilmeinen hätäratkaisu, mutta ihan ok sellainen. Perjantaisen kalan hankin samana päivänä kauppahallista, tuoretta kalaa ei oikein voi hamstrata viikkoa etukäteen, ja pyrin ohjaamaan kassavirtaani enemmän halliin ja torille, vähemmän marketteihin. Siinäpä yksi asia yhteensovitettavaksi massiivisten viikko-ostosten kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti