maanantai 22. elokuuta 2011

Keskiyön pannukakku

Klo 23.20 perjantai-iltana kuului kysymys "Mitä syödään?". Koska jääkaapissa oli lähinnä munia, maitoa, voita ja mansikkahilloa, ajatukset ohjautuivat varsin vaivattomasti pannukakkuun. Lähtökohtana toiminutta reseptiä mainostettiin sanoilla maailman paras pannukakku. Muutin ainesosien määriä hiukan, ja tuloksena oli tuhti ja pöyristyttävän määrän voita sisäänsä kätkevä pannukakku. Pannukakku valmistui keskiyöllä ja oli aivan syntisen hyvää!

Pannukakku (pellillinen)

4 dl vehnäjauhoja
1 reilu tl leivinjauhetta, vaniljasokeria sekä suolaa
3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
8 dl maitoa
100 g sulatettua, jäähdytettyä voita

Aluksi sulata voi ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maito muutamassa erässä. (Tämä on ylivoimaisesti helpoin tapa välttää jauhokokkareet taikinassa!) Lisää sitten kananmunat ja lopuksi jotakuinkin jäähtynyt voisula. Paista n. 220-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Jäähdyttele hetki ja syö jonkun ihanan hillon ja kermavaahdon kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti