keskiviikko 5. elokuuta 2015

Yksinkertaista hyvää: mämmikouran juustokakku

Törmäsin netissä suuren suosion saavuttaneeseen japanilaiseen videoon, jossa tehdään kolmen raaka-aineen juustokakku. Pitihän ihastuttavan yksinkertaista reseptiä kokeilla!

Kakun raaka-aineet ovat siis kananmuna, valkosuklaa ja tuorejuusto. Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, toisessa kulhossa sulatetaan suklaa ja sekoitetaan siihen juusto, keltuaiset sekä lopuksi valkuaisvaahto.

Mämmikoura kun olen, tipautin kolmannen keltuaisen suoraan valkuaiskulhoon! Sinne se levisi ja valkuaisvaahto piti unohtaa. Hetken toivuttuani päätin vastoinkäymisestä huolimatta jatkaa kakun tekoa, koskapa munat siinä nyt käyttövalmiina kahdessa kulhossa jo odottivat. Yhdistin keltuaiset valkuaisiin ja vatkasin munat hartaudella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoitin taikinan ja paistoin kakun alkuperäisen ohjeen mukaan, ja siitä tuli ihan kelpo! Ei varmasti koostumukseltaan sellainen kuin oli tarkoitus - ohjeessa mainitaan souffle cake ja tämä oli enemmänkin tiiviihkö pehmeä lättynen :). Koostumus oli kuitenkin ihan miellyttävä, ja kakku sekä tuoksui että maistui mukavasti valkosuklaalta.Ensi kerralla aion kyllä taas yrittää alkuperäistä versiota. Täytynee palata äidin/kotitalousopen oppeihin ja rikkoa munat erikseen erilliseen kulhoon. Olen luopunut ko. tavasta, kun ei ikinä ole tullut pilaantunutta munaa vastaan ja sorminäppäryyskin yleensä on riittänyt tähän hommaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti