sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Pinaatti, mikä ihana tekosyy

Kurkistaessani jääkaappiin iltapalan toivossa katsoi vihanneslokerosta puoli pussillista pinaatinlehtiä syyttävästi. Sopiva hetki ryhtyä pinaattilettujen tekoon, siis. Ajatus olikin muhinut jossain taustalla jo pidempään, kiitos ruokablogeissa viime aikoina vilahdelleiden lettureseptien. Meillä ei kuitenkaan ollut esim. tavallisia vehnäjauhoja, joten soveltamalla mentiin taas. Halusin tehdä pienen "kahden hengen" taikinan, ettei paistamiseen mene ikuisuuksia. Näistä vähistäkin tuli kuitenkin sen verran tuhteja, että pari lettua jäi yli.

Juustotäytteiset pinaattiletut (5-6 suurta lettua)

100 g tuoretta pinaattia
2 kananmunaa
3 dl jauhoja (käytin 1+2 dl peruna- ja grahamjauhoja)
4 dl maitoa
loraus öljyä
suolaa maun mukaan
15 juustoviipaletta (käytin goudaa)
rasvaa paistamiseen

Nypi pinaateista suurimmat lehtiruodit, huuhtele ja silppua. "Ryöppää" silppu lävikössä kaatamalla päälle vedenkeitillinen kuumaa vettä. Jätä valumaan. Sekoita taikina: ensin munat, sitten jauhot desi kerrallaan. Lisää välillä maitoa sen verran että saat kaikki jauhot sekoitettua. Kun muna-jauhoseos on tasainen eli möykytön, lisää loput maidot sekä öljy, suola ja pinaatti.

Paista tarpeeksi kuumalla pannulla isoja lettuja. Aina kääntämisen jälkeen lisää muutama juustoviipale letun valmiin puolen toiselle puolikkaalle. Kun toinenkin puoli on valmis, käännä lettu kaksinkerroin ja siirrä lautaselle odottelemaan.

Testiryhmä söi nämä vaahterasiirapin ja/tai puolukkahillon kanssa. Molemmat oikein hyviä lisukkeita, mutta suosikiksi nousi puolukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti