Piirakan valtteja ovat vaivattomuus ja pohjan mukavan mausteinen maku. Jouluvibat syntyvät juuri mausteista: kaneli, kardemumma, inkivääri ja vanilja. Omenasoseympyrät vaalealla rahka-alustalla puolestaan näyttävät minun silmiini jotenkin 60-lukuhenkisiltä eli retroilta (ei aavistustakaan miksi). Ehkä se on tuo sininen silikoni.
Omenapiirakka pimeässä. |
Jouluinen omena-rahkapiirakka
150 g voita tai margariinia
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
0,5 dl sokeria
n. 2 rkl vettä
250 g rahkaa
pari tippaa vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
2 dl omenasosetta tai -hilloa
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
0,5 dl sokeria
n. 2 rkl vettä
250 g rahkaa
pari tippaa vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
2 dl omenasosetta tai -hilloa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti