Ainakin jollain lailla tyylikäs valinta! Palettilassa leivotaan yleensä koulun kotitaloustunneilta tuttuja lituskaisia teeleipiä, mutta taannoin päätin vaihtelun vuoksi tehdä skonsseja. Valitsemassani ohjeessa ei ilmene suurta eroa teeleipiin raaka-aineiden osalta, mutta mausta ja koostumuksesta sitä löytyi rutkasti erilaisen tekotavan ja muodon ansiosta. Tämä ohje on myös siitä hyvä, että se on helppo muistaa.
Skonssit
4 dl jauhoja (käytin 1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja + 2,5 dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
50 g kylmää voita
2 dl maitoa
Uuni päälle 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko rasva pikku kuutioiksi ja nypi jauhojen sekaan. Tuloksena on kuivakka murumainen seos. Lisää maito mahdollisimman vähän sekoittaen. (Tässä vaiheessa tuntui, että maitoa on liikaa, mutta kyllä se siitä!) Muotoile lusikan ja jauhoitettujen sormien avulla taikinasta kakkusia (8 kpl). Paista uunissa n. 15 minuutin ajan. Syö lämpimänä, lisukkeeksi esim. voita ja juustoa tai voita ja vadelmahilloa. Nam!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti