sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Bataatin täpärä pelastus: bataattirieskat

Jääkaapissa pyörinyt puolikas bataatti sai kunniakkaan lopun sunnuntain iltapalapöydässämme. Tein rieskantapaisia käsillä olevista aineksista, ja tulos oli sen verran maukas, että päätin kirjata sen ylös tänne blogiin asti.

(Sivuhuomautus: näköjään kirjaan asiat joko blogiin tai en ollenkaan... Monta mukavaa reseptiä ja muuta asiaa on taatusti vaipunut unohdukseen kiitos oman laiskuuteni. No, omapa on menetykseni, yritän ryhdistäytyä!)


Asiaan, eli rieskoihin. Määrät ovat vähän sinnepäin, ei liene tällaisessa reseptissä kovin tarkkaa.

30 grammaa sulatettua, hiukan jäähtynyttä voita
2,5 dl löysähköä bataattisosetta (tämä määrä syntyi puolikkaasta bataatista ja tilkasta keitinvettä)
1,5 dl mantelijauhoa
1 kananmuna
Suolaa hyppysellinen
1 dl juustoraastetta (olisin laittanut jos olisi ollut, nyt meni pussinpohjat eli ehkä 0,5 dl)
2 dl (durum-)vehnäjauhoa, johon on sekoitettu 1 tl ruokasoodaa
+ 0-1 dl vehnäjauhoa

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita ainekset kulhossa yllä luetellussa järjestyksessä. Lopussa vehnäjauhon määrää säätämällä saa taikinaan sopivan koostumuksen. Taikinan on hyvä olla pehmeää, mutta ei ihan lirua kuitenkaan. Voitele leivinpaperi öljyllä ja muotoile taikinasta haarukan tms. avulla vajaan sentin paksuisia kakkusia. Paista kunnes ovat mukavan täplikkäitä ja pohjakin on saanut väriä, meidän uunilla tähän meni noin 15 min. Voitele kuumat rieskat voilla ja peittele ne hetkeksi liinan alle.

Söin omani kermajuuston ja kurkkuviipaleiden kera, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti