maanantai 30. kesäkuuta 2014

Aurinkoa sadepäivään: aprikoositorttu

Jossain päin on nyt aprikoosisesonki, enkä malttanut ruokakaupassa kulkea ohi nappaamatta mukaani rasiallista oranssinkeltaisia palleroita. Menekin takaamiseksi (ja allergiaoireiden välttämiseksi!) piti aprikoosit jotenkin kuumentaa, ja aprikoositorttu kuulosti hyvältä vaihtoehdolta.

Tämä torttu oli erittäin helppo ja nopea, kuinkas muutenkaan, varsinkin kun käytin valmista murotaikinaa ja maustettua rahkaa. Tähän sopisi oikein hyvin myös sellainen pehmeämpi kakkumainen piirakkapohja. Ehkä ensi kerralla!

Mantelinen aprikoositorttu

piirakkapohja (kaupan tai itse tehty)
n. 10 kpl aprikooseja
purkillinen sitruunalla ja vaniljalla maustettua rahkaa (voi maustaa myös itse)
2 kananmunaa
n. 2 dl mantelijauhoa
n. 1,5 dl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan n. 220 asteeseen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita rahka ja yksi muna keskenään, levitä taikinan päälle. Pese ja kuivaa aprikoosit, lohko neljään osaan. Painele palaset nätisti rahkaan ja laita piirakka tällaisenaan uuniin.

 
Valmista tässä välissä mantelikuorrutus: sekoita mantelijauho, tomusokeri ja kananmuna keskenään. Voit lisätä myös tirauksen sitruunamehua. Tavoitteena on löysähkö massa, lisää tarvittaessa jauhoja/sokeria  (oikeat määrät riippuvat kananmunan koosta ja halutusta makeudesta). Kun paistoaikaa on noin 15 min. jäljellä, ota piirakka uunista ja lisää mantelimassa pinnalle. Paista vielä, kunnes pohja on kypsä ja kuorrute saanut hiukan väriä.


Syödään sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti