sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kenkäkatselmus

Kenkiä tuntuu aina olevan eteinen täynnä, vaikkei täällä varsinaisia kenkähamstereita asu. Tänään sain aikaiseksi käydä kengät läpi, lähinnä tarkoituksena tutkia talvikenkätilanne ja laittaa liian kesäiset laatikoihin. Katselmuksen saldo oli odotettua parempi.

- Roskiin lähti kolme paria kenkiä (joista yhdet minun) sekä yhdet jumppatossut. Lisäksi töissä odottaa kaksi poisheitettävää kenkäparia.
- Kellariin siirrettiin viisi paria (kaikki miehen harrastuskenkiä) odottamaan tulevaa käyttöä.
- Kierrätykseen viisi paria kenkiä tai sandaaleita (joista neljät minun).
- Yhden parin aion kiikuttaa suutarille kysyäkseni, voiko ne pelastaa.

Aika absurdia, pienissä tiloissa on majaillut 14 paria jalkineita täysin tarpeettomasti. Edes yhtään kovin vaikeaa luopumispäätöstä ei tarvinnut tehdä. Oma lukunsa ovat vielä ne parit, jotka kuvittelen myyväni pois. Niihin en tässä yhteydessä kajonnut lainkaan. (Sivumennen sanoen myynti ei tunnu käytännössä toteutuvan millään, ja alan pikkuhiljaa olla valmis ottamaan taloudellisesti hiukan siipeeni siitä ilosta, että pääsen kamoista eroon ilman myyntiruljanssin vaatimaa vaivaa...)

Menestys kenkien suhteen siivitti vielä yhden ulkoilutakin ja yhden paidankin keräykseen. Sisko huoli kolme kirjaa ja yhdet sukkahousut. Mahtavaa! Ilahduin myös siitä, että taidan oikeasti tarvita yhdet talvikengät. En ole käynyt kaupoilla pitkään aikaan ja kengät ovat mukavimmasta päästä ostettavia. Kai se on tunnustettava, että minussakin asuu pieni shoppailija, joka antaa kuulua itsestään kun ei pitkään aikaan ole päässyt hommiin...

2 kommenttia:

  1. Moi! Kiitos tekstistä ja onnittelut onnistuneesta roinanraivauksesta!
    Moni on tuskaillut tuon tavaroiden myynnin vaivalloisuuden kanssa. Toisaalta moni tavara on ostaessa maksanut paljon. Mielestäni Sandy Talarmo blogissaan summasi tätä probleemaa hyvin:
    http://vapaanavirtaavia.wordpress.com/2013/10/02/saat-enemman-kuin-mista-luovut/
    Itse voin onnekseni kertoa, että tavaran perkaamisesta on tullut melkeinpä automaattinen tapa, mitä tulee tehtyä automaattisesti kaikkien normaalien puuhien ohella:
    http://rikastaelamaa.blogspot.fi/2013/11/pida-tavaravirrat-liikkeessa.html

    VastaaPoista
  2. Moi, kiitos kommentista ja mielenkiintoisista linkeistä! Talarmo onkin minulle ihan uusi tuttavuus. Siihen päätelmään olen itsekin hitasti päätymässä, että myyminen ei vaan maksa vaivaa! Eritoten kun on aikapula ja inhoan sekä huuto.netissä roikkumista että vieraista numeroista tuleviin puheluihin vastaamista :-) .

    Minullakin on periaatteessa jatkuva perkausprojekti käynnissä, käytännössä vaihtelevankokoinen läjä makuuhuoneen nurkassa. Voisi ehkä sanoa, että nykyään harrastan tavaroiden raivausta tai ainakin sen suunnittelua :-) . Tämä kenkäkatselmus taas osoitti, että voisi vähän ahkeramminkin harrastaa, irtotavaraa näyttää olevan vielä runsaasti!

    VastaaPoista