keskiviikko 29. elokuuta 2012

Lempeät uunijuurekset

Bataatti on lempijuurekseni, koska se on 1) hyvää, 2) oranssia ja 3) nopeasti kypsyvää. Tällainen laiskan kokin viritys syntyi kädenkäänteessä ja pääsi heti osastoon onnenkantamoisia: hyvää ns. oikeaa ruokaa vähäisellä työmäärällä.

Juureksia ja fetaa uunissa

2 perunaa
2 porkkanaa
1 bataatti
200 g fetajuustoa yrttiöljyssä tms. (tai fetaa, öljyä ja yrttejä)
1 oksa tuoretta rosmariinia
(suolaa)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori perunat ja porkkanat ja pilko ne melko pieniksi tikuiksi. Jos haluat nopeasti valmista, voit laittaa kasvistikut tässä vaiheessa vuokaan ja uuniin esikypsymään. Sitten kuori ja pilko bataatti suuremmiksi paloiksi. Lisää uunivuokaan bataattik, feta sekä reiluhko määrä öljyä. (Itse käytin puoli pakettia tavallista fetaa ja yhden paketin fetakuutioita mausteöljyineen). Lisää myös silputtu rosmariini. Sekoita ja palauta vuoka uuniin. Kypsennä, kunnes kasvikset ovat riittävän pehmeitä - kiireiselle kokille riittänee n. 15 lisäminuuttia, jos perunat ovat pieninä paloina ja porkkanat saavat olla al dente :). Pidempi muhimisaika tuottaa tietysti pehmeämmän lopputuloksen, mutta vähemmälläkin tulee lempeää, suolaista ja makeaa. Maistuu sellaisenaan tai vaikka vaalean kalan kaverina.

3 kommenttia: