sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Sunnuntai-iltapäivän korjaussarja

Uhkaako viikon rasva- ja suolakiintiö jäädä täyttymättä? Ei hätää, asia korjaantuu hetkessä kätevästi tämän tuhdin piirakan avulla!

Vuohenjuusto-pestopiirakka

Pohja:
125 g voita
jauhoja (graham/vehnä, en mitannut)
0,5 dl vettä
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
 pestoa
200 g vuohenjuustoa
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 dl juustoraastetta
mustapippuria

Voikuutioihin sekoitetaan riittävä määrä jauhoja, jotta syntyy murumainen seos. Lisätään kylmä vesi ja sekoitetaan nopeasti taikinaksi. Painellaan taikina piirakkavuoan pohjalle. Pohjalle sivellään maltillinen kerros pestoa. Peston päälle asetellaan vuohenjuustoviipaleet ja puolikkaat kirsikkatomaatit (kauniin symmetrisesti, tietenkin). Sekoitetaan muna, kerma ja juustoraaste keskenään ja rouhitaan joukkoon mustapippuria maun mukaan. Kaadetaan seos piirakan päälle, paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia.

Huh ja puh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti