tiistai 11. helmikuuta 2014

Helpot tarjottavat illanistujaisiin

Järjestin illanistujaiset hieman lyhyellä varoajalla. Lähdimme kauppaan puoli kahdelta ja ensimmäinen vieras saapui kuudelta, joten aikaa noin 8 hengen tarjoilujen valmistamiseen ei ollut mitenkään liikaa. Hiukan lisähaastetta kaupassa aiheutti pyrkimys laktoosittomuuteen, kun piti lueskella tuoteselosteita suurella hartaudella. Hienosti kyllä löytyi kaikki tarvitut maitotuotteet laktoosittomina, jopa Philadelphia-juusto!

Valmisteluprosessi sujui niin mutkattomasti, että päätin oikein kirjata ylös tämän helpon mutta herkullisen menyyn. Suuri osa tarjottavista tuli valmiina kaupasta ja lopuissakin oikaisin käyttämällä valmiita piirakkapohjia, juustoraastetta, kypsää lohta yms. mikä toki nosti hieman kauppalaskun loppusummaa mutta toi myös kaivatun ajansäästön. Yhteensä kahdeksan henkeä ruokittiin siis näillä (ja meille kahdelle jäi runsaasti rääppiäisiä):Nälkään:
Lohi-purjosipulipiirakka
Pinaatti-fetapiirakka
Salaatti (jossa kahta eri salaattia, kirsikkatomaatteja, sokeriherneitä sekä paahdettuja pinjansiemeniä ja cashew-pähkinöitä, oliiviöljyä ja sitruunamehua)
***
Kahvin kanssa:
Juustokakkua (tämä kakku ilman piparkakkumaustetta)
Pikkuleipiä
***
Loppuillan naposteltavat:
Juustotarjotin (7 erilaista juustoa, näistä osa luonnollisesti laktoosia sisältäviä.)
Leipää (ruispatonkia ja ciabattaa)
Keksejä (kolmen sorttisia suolakeksejä)
Viinirypäleitä
Cantaloupe-melonia

Juomaksi tarjolle vettä, viiniä ja muita juomia siltä väliltä.

Valmisteluiden marssijärjestys oli luonnollisesti: juustokakku, piirakat, salaatti. Loput sekalaiset hommat kuten leivän leikkaamisen pystyi hyvin hoitelemaan myöhemmin vieraiden viihdyttämisen ohella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti