maanantai 24. kesäkuuta 2013

Neiti Kesäheinänuhan tulinen kukkakaalikeitto



Tämä keitto syntyi tarpeesta hälventää juhannusähkyä sekä päästä eroon samaisten kekkereiden ylijäämistä. Kaupanpäällisiksi sopivan tulinen keitto aukaisi jostain ilmestyneen heinänuhan tukkiman nenäni. Kattilaan laitettiin (tässä järjestyksessä):

1 l vettä
3 perunaa kuorittuna ja pilkottuna
1 pieni kukkakaali pilkottuna
1 (hyvin pieni) punasipuli pilkottuna
1 iso punainen chilipaprika silputtuna
2 kuorittua valkosipulin kynttä
1 yrttiliemikuutio
Puoli pakettia viherpippurisulatejuustoa

Valmistusohje: keitä kasvikset kypsiksi ja soseute keitto sauvasekoittimella.
Ohjeesta riittää neljään maltilliseen annokseen.



Tämä oli oikein mukavan makuinen keitto. Kukkakaali ja chili sopivat hienosti yhteen, vaikka etukäteen epäilin chilin peittävän kukkakaalin maun alleen. Chili myös värjäsi keiton punaiseksi - suuri parannus kukkakaalikeitolle tyypilliseen valjun valkoiseen olemukseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti