perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kierrätyskasasta ja jääkaapista pelastettua

Mikäs se siinä kimaltelee?


No sehän on tietenkin greippiveitsi, tuo joka kodin tuikitarpeellinen apuväline. Omani on perintökappale, Made in England, ja viettänyt hiljaiseloa keittiön laatikossa saapumisestaan asti. Kunnes raivauspuuskassani siirsin sen tarpeettomana poistoläjään, jossa se makasi aina siihen hetkeen asti, kun osui lankomiehen alati tarkkaavaisen katseen alle.

Minua valistettiin, että greippiveitsi soveltuu loistavasti paprikan sisustan tyhjentämiseen. Heti kun kuulin tämän, tajusin että sen täytyy olla totta. Kaksi terää, kiilamainen muotoilu ja sopiva kulma. Miksen koskaan tajunnut asiaa itse? Veitsi sai jatkoaikaa. Päätin testata sitä uudessa käyttötarkoituksessaan mahdollisimman pian.

Ja varsin oivaksi kapistukseksihan tuo osoittautui. Testikohteiksi valikoituivat jääkaapissa valmiiksi majailleet pari kesäkurpitsaa sekä erä minipaprikoita. Ilmeisen vähän käytetyt terät ovat terävät ja porautuivat vaivatta kesäkurpitsaankin. Paprikan tyhjennys sujui kerrassaan leikiten.



Kesäkurpitsoihin tuli sipulilla, sienillä ja fetalla höystettyä risotontapaista basmatiriisistä, pinnalle mozzarellaraastetta. Paprikoiden täytteeksi laitoin pelkkää fetaa. Kuten aina, riisitäytteellä olisi voinut täyttää vielä vuuallisen kasviksia. Näin käy aina, mutta eipä tuo haittaa, oli se ihan hyvää erillisenä lisukkeenakin.


Greippiveitsi sai jäädä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti