tiistai 3. toukokuuta 2011

Makeantulista oranssia: keitto paahdetuista paprikoista


Taas on käyty Blankossa soppavarkailla! Lounaslistalta löytynyt paprika-mascarponekeitto teki vaikutuksen upean punaisen värinsä ja intensiivisen makunsa ansiosta - pakkohan sitä oli itsekin kokeilla. Omasta keitostani tuli aika erilaista, ulkonäöltään ehdottomasti rumempaa mutta maultaan jopa parempaa! (Pois turha vaatimattomuus, kröhöm.) Paahdettu paprika on niiiin hyvää, ja siihen yhdistettynä chilin tulisuus, hunajan makeus ja mascarponen kermaisuus... aah.

Paprika-mascarponekeitto

4 punaista paprikaa
1 tuore tai kuivattu chili
2 pikkupurkkia tomaattipyreetä
n. 100 g mascarponea
1,5 litraa yrtti-kasvislientä
2 rkl hunajaa
(suolaa)


 Paahda paprikat suurina paloina 225-asteisessa uunissa grillivastuksen alla mehukkaan mustapilkkuisiksi (oma uunini tarvitsi tähän reilun vartin). Jäähdytä palat kannellisessa astiassa tai muovipussissa. Kuori jäähtyneet paprikat ja soseuta ne vaikka sauvasekoittimella. Poista chilistä siemenet, hienonna ja lisää paprikasoseeseen. Keitä hetki paprikaa, tomaattisosetta ja kasvislientä. Kasvisliemi on hyvä lisätä pienissä erissä sopivan koostumuksen saavuttamiseksi. Lisää hunaja ja tarvittaessa suolaa. Lopuksi sekoita joukkoon mascarpone, älä keitä enää mutta anna hautua tovi.


Huomioita:
- Mascarponen määrällä voi säädellä keiton tulisuutta. Chileistä kun ei koskaan tiedä.
- Silmän hierominen chiliöljyisellä sormella ei edelleenkään ole suositeltavaa. Auts! Pesu kylmällä vedellä ja jälkihoito silmätipoilla auttaa. Fiksumpaa olisi toki esim. käyttää kumihanskoja chilin käsittelyssä, mutta sehän olisi nössöilyä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti