Halusin tehdä ns. uunittoman version, joka olisi myös liivatteeton. Päädyin testaamaan Lunni leipoo -blogista löytämääni simppeliä ohjetta (ilmeisesti alunperin Nigella Lawsonin resepti) pienin muutoksin. Joulun kunniaksi laitoin keksipohjaan hiukan piparkakkumaustetta, ja koristelin kakun kauniin punaisilla granaattiomenan siemenillä. Kermaa tuli hieman aiottua vähemmän, koska yksi kermapurkki katosi täpötäyteen jääkaappiin :).
Tämä ohje on kaksinkertainen alkuperäiseen verrattuna, ei lopu ihan heti kesken. (Tosin loppui sitten kuitenkin, mutta se nyt vaan oli hyvää.)
Jouluinen juustokakku (ilman liivatetta)
Pohja:
250 g Digestive-keksejä
150 g voita
n. 2 tl piparkakkumaustetta
Täyte:
600 g Philadelphia-juustoa
3 rkl sitruunamehua
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
500 ml kuohukermaa (laitoin vain 330 ml, hyvää tuli silti)
Koristeeksi:
Yhden granaattiomenan siemenet
Murskaa keksit, sekoita joukkuun piparkakkumauste ja sitten sula voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka kylmään odottamaan.
Notkista tuorejuusto sitruunamehun avulla ja lisää sokerit. Vaahdota kerma erikseen ja yhdistä sitten kermavaahto juusto-sokeriseokseen hellävaraisesti sekoittaen. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin muutaman tunnin ajaksi.
Kakku kannattaa koristella vasta juuri ennen tarjoilua, jotteivät mahdollisesti rikkoutuneet granaattiomenan siemenet värjää kakun pintaa rumasti. Siemenien irroitus sen sijaan kannattaa tehdä hyvissä ajoin, koska se on aikaavievää ja potentiaalisesti suttaista puuhaa. Siemenet säilyvät mainiosti pidempäänkin vaikka pakasterasiassa jääkaapissa h-hetkeen asti.
Granaattiomenan siemenien irroitukseen löytyy kaikenlaista vinkkiä, itse leikkaan kannasta pienen palan veitsellä ja hoidan loput käsin.Tällöin siemenet eivät juuri rikkoudu ja homma pysyy siistinä.
Mahtava, yksinkertainen ohje, kiitos Lunni ja Nigella :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti