tiistai 1. tammikuuta 2013

Nopeaa ja helppoa: vege-enchiladas

Vege-enchiladakset eli jonkinmoiset täytetyt tortillat olivat joskus ihan suosikkiruokiani, mutta syystä tai toisesta jäänyt unholaan pitkäksi aikaa. (Yksi syy lienee se, että tämän ruokalajin lähes kaikki ainekset tulevat purkista tai paketista, ja yleisesti ottaen pyrin nykyään valmistamaan ruokaa muulla tavoin kuin säilykepurkkeja availemalla...) Tämä on kuitenkin oiva valinta, kun tarvitaan hyvää, helposti ja paljon!

Vege-enchiladas (4-5 annosta)

1 paketti (8 kpl) tortilloja
Nokare voita vuoan voiteluun
Täyte:
loraus öljyä
suurehko sipuli
1 prk kidneypapuja
1 prk maissia
puoli tuubia tomaattipyrettä
n. neljännespurkki chilimaustettua tomaattimurskaa
(tuoretta korianteria, tuoretta chiliä)
Päälle:
150 g juustoraastetta
loput chilimaustetusta tomaattimurskasta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista ensin täyte: kuori ja silppua sipuli ja kuullota sitä hieman öljyssä kattilan pohjalla. Valuta ja huudo pavut ja maissit ja lisää kattilaan. Lisää tomaattipyre ja reilu loraus tomaattimurskaa. Lämmitä. Jos kaipaat lisää makua tai potkua, lisää täytteeseen tuoretta korianteria ja/tai chilisilppua.

Täytä tortillat seoksella, kääräise rullalle ja lado rullat uunivuokaan tiiviisti kylki kylkeen saumapuoli alaspäin.

Tavallinen lasagnevuoka on täydellisen kokoinen tähän tarkoitukseen, mutta muunkinmuotoinen astia toki käy.

Ulkonäkökysymyksiin ei suotta kannata tuhlata energiaa, koska lopuksi rullien päälle kaadetaan loput tomaattimurskasta ja juustoraaste.

Lykkää koko komeus uuniin ja paista n. 20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut sopivan värin.


Hyvää ja täyttävää tuoreeltaan, ja ravitsee vielä pikkutunneilla kotiin palaavan uudenvuodenjuhlijankin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti