keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Oranssi keitto tuotetestauksen merkeissä

Laiskuuskohtauksen siivittämänä nappasin marketin vihannesosastolta mukaan pötkylän, joka näytti koiranmakkaralta mutta todellisuudessa sisälsi 500 grammaa luomuporkkanasosetta. Hyllyjen väleissä harhaillessani katseeni osui niinikään luomuun kookosjauhopussiin, joka myös lähti testaukseen. Kookosjauho kuulostaa näppärältä tuotteelta, joka saattaisi ratkaista kookosmaidon loppumiseen tai väärään pakkauskokoon liittyvät ruuanlaitolliset kriisit.

Halusin tietysti laittaa ruokaa, jossa molemmat uutuudet pääsisivät kokeiluun. Toinen kriteeri oli nopeus ja kolmas keittous :-). Syntyi siis kookos-porkkanakeitto, jonka ainesluettelo ei päätä huimaa. Ilman mausteita tämä olisi varmaan syömäkelvotonta.



Päivän mausteet, morttelissa korianterinsiemenet.
Kookos-porkkanakeitto (kahdelle)

Loraus öljyä
1/2 tl chiliä (tai maun mukaan)
1 tl juustokuminaa, kurkumaa
pätkä tuoretta inkivääriä pilkottuna
2 rkl korianterinsiemeniä hyvin murskattuna
500 g porkkanasosetta
6 dl vettä
2 rkl kasvisliemijauhetta
3 rkl kookosjauhoa (tai enemmän!)
suolaa ja pippuria maun mukaan.

Ainekset lisätään tässä järjestyksessä, siis kuullotetaan mausteita hetki öljyssä ja lisätään sitten porkkanasose ja vesi. Sekoitetaan joukkoon kasvisliemijauhe ja kookosjauho (joka sekottui ihan mukavasti, eikä ruvennut kiukuttelemaan klimppien muodossa). Keitellään hetki ja maustetaan lopuksi suolalla ja pippurilla.

Koska keitosta tuli liian tulista (khrm), niin söimme sen runsaan raejuustomäärän kera. Kookoksen maku oli aika hento, jauhoa olisi voinut laittaa enemmän - pakkauksessa saisi olla jonkilainen sekoitussuhdeohje, ettei ihan sokkona tarvitsisi arvailla. Ensikokeilu vaikutti kuitenkin lupaavalta, testaaminen jatkukoon! Sen sijaan en tykännyt porkkanasoseen koostumuksesta, se ei ollut ihan sileää vaan sellaista miniklönttistä. Raejuuston lisääminen tavallaan ratkaisi tämänkin ongelman, koska miniklöntit katosivat isompiensa joukkoon. Soseen maussa ei sinänsä ollut vikaa, sitä voisi varmaan käyttää paremmalla menestyksellä vaikka sämpylöihin. Itse taidan jatkossakin turvautua niihin alkuperäisiin multaisiin oranssisiin juttuihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti